Boep

 • Zijn alle producten vegan?

  Boep besteedt niet alleen aandacht aan natuurlijke ingrediënten, maar ook aan een respectvolle omgang met mens en natuur.

  De Boep-producten bevatten geen dierlijke ingrediënten en zijn daarom allemaal veganistisch.

  Dit betekent ook dat Boep geen bijenwas en wolwas (lanoline) toevoegt, ingrediënten die veel gebruikt worden in de babyverzorging. Bij voorkeur worden plantaardige ingrediënten gebruikt zoals sheaboter en cacaoboter.

 • Waar worden de producten van Boep geproduceerd?

  Vanaf de opstart ontwikkelt en produceert Boep hun verzorgingsproducten in samenwerking met een gerenommeerde natuurcosmeticaproducent uit de Allgäu (Zuid-Duitsland).

  De vaste shampoobar is een samenwerking met een fabrikant in Oostenrijk, die gespecialiseerd is in vaste, natuurlijke verzorgingsproducten.

 • Ruiken alle producten hetzelfde?

  De geur van de Boep producten kan je omschrijven als heel subtiel, fris en niet zoals natuurlijke cosmetica meestal ruikt.

  Boep gelooft erin dat goede, natuurlijke ingrediënten en een aangename, subtiele geur hand in hand kunnen gaan.

  De Boep producten voor baby’s en kinderen (behalve de geurvrije luiercrème voor de geïrriteerde huid) combineren een subtiele vanillegeur met citrusgeuren, sheaboter, natuurlijke sinaasappel- en geraniumolie. Dit allemaal zonder synthetische geuren!

  De zonnecrème is zowel verkrijgbaar met dezelfde frisse geur als in een geurvrije versie.

  De Boep huidverzorgingslijn voor moeders (en eigenlijk voor iedereen geschikt!) heeft een frisse, meer volwassen geur zonder het aroma van kruidenthee!

 • Kunnen de producten gebruikt worden bij neurodermatitis?

  Neurodermitis is een complexe ziekte, waarvan het genezingsproces door verschillende factoren wordt beïnvloed. De behandeling is afhankelijk van de ernst van de ziekte en dient altijd in overleg met een arts te gebeuren.

  Onze producten zijn ontwikkeld voor de extra gevoelige huid en houden rekening met de speciale behoeften van de huid van baby’s en kinderen. Voor de huid met een neiging tot neurodermitis kunnen onze verzorgingsproducten daarom als basisverzorging worden gebruikt. De huidverdraagzaamheid van alle producten is dermatologisch getest en beoordeeld als “uitstekend”.

  We hebben al veel positieve feedback gekregen van klanten met een huid die gevoelig is voor neurodermitis en zijn daar erg blij mee. Er is echter één ding dat in acht moet worden genomen: elke huid heeft individuele behoeften en reageert anders op uitwendige behandelingen met crèmes of lotions. Daarom bieden wij van sommige producten reisformaten aan die geweldig zijn om uit te proberen.

 • Wat is het verschil tussen baby-amandelolie en baby-badolie?

  Een baby heeft in het begin niet te veel huidverzorging nodig. Maar omdat kraanwater vaak erg kalkhoudend is, kan baden met zuiver water leiden tot een droge huid. Daarom raadt Boep aan om de huid in de eerste maanden te verzorgen met een natuurlijke olie.

  Boep heeft 2 soorten olie, omdat het ene kind van baden houdt en het andere niet…

  Er zijn kinderen die graag baden en veel ouders houden van dit ritueel. Enkele druppels badolie aan het badwater toevoegen en de huid wordt heerlijk zacht en beschermd. Verdere verzorging met crèmes of lotions is niet nodig als uw baby een gezonde huid heeft.

  Als ouders of baby niet van oliebaden houden, dan is de baby-massageolie een fijn alternatief. Of als de ouders hun baby graag verwennen met een babymassage natuurlijk. De Boep amandelolie is hiervoor ideaal – het verspreidt zich snel over de huid, voedt rijkelijk en laat geen vettige film achter.

  Kortom, de amandelolie is geschikt om direct op de huid aan te brengen terwijl de badolie in water wordt verdund. De ingrediënten van de twee oliën zijn zo geselecteerd dat je met beide processen het beste resultaat bereikt.

  Is het schadelijk om de badolie direct op de huid aan te brengen?

  Nee, in de meeste gevallen is dit volledig onschadelijk! De badolie bevat alleen de toevoeging “Polyglyceryl-2 Caprate” – een zogenaamde natuurlijke emulgator, die helpt om de olie te mengen met het water en ervoor zorgt dat de olie gelijkmatig wordt verdeeld in het warme badwater.

 • Wat is de houdbaarheid van de Boep producten?

  De minimale houdbaarheidsdatum van de Boep producten vind je individueel op elke verpakking, zowel bij d eflessen als bij de tubes (gesloten verpakking 20 maanden). Na opening wordt aangeraden de producten binnen 6 maanden te consumeren. Om er zeker van te zijn dat de producten na opening nog lang hun kwaliteit behouden, kan je deze tips volgen:

  – Bewaar de Boepproducten op een koele en droge plaats.

  – Let erop dat je de producten niet met andere stoffen vermengt.

  – Je kan de sluitingen regelmatig met een vochtig doekje schoonvegen – vooral als zich hier al resten hebben gevormd.

  – Sluit de verpakkingen altijd goed af na gebruik.

 • Waarom bevatten sommige producten palmolie?

  Het doel van Boep is om een natuurlijke verzorgingslijn aan te bieden die goed is voor je huid, maar ook voor de natuur. Daarom zijn alle aspecten van duurzaamheid belangrijk. De laatste tijd wordt het gebruik van palmolie in cosmetica steeds vaker gemeld. Sommige van onze producten bevatten componenten van de oliepalm.

  Palmolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de vruchten van de oliepalm. Bij het gebruik van palmolie heeft echter niemand kritiek op de eigenschappen ervan wat betreft de huidverdraagzaamheid, maar wel op de manier waarop de palmolie wordt geëxtraheerd. Daarom proberen we alleen palmolie uit duurzame teelt te gebruiken – dit is ook voor de examinatoren van de Cosmos Natural-certificering van groot belang.

  Theoretisch gezien is het een zeer eenvoudige eis om palmolie te vervangen – maar in werkelijkheid blijkt het moeilijker te zijn, omdat palmolie een bijzonder neutrale, zeer huidvriendelijke olie is.

 • Wat is een minerale filter (zonnecrème)?

  Er bestaan twee soorten UV-filters die in zonnebrandcrèmes worden gebruikt: de “chemische” filters en de “minerale” of “fysische” filters.

  Zonnecrèmes met chemische UV-filters dringen de huid binnen, absorberen de zonnestralen en zetten deze om in warmte-energie.
  Minerale filters daarentegen, bevatten zinkoxide en leggen een laagje op de huid. Zo vormen ze een fysieke barrière, weerkaatsen ze de zonnestralen, en verhinderen dat de UV-stralen de huidcellen binnendringen.Daar de natuurlijke zonnecrème de huid niet echt binnendringt, is er ook minder kans op huidirritatie.

  De gecertificeerde natuurlijke cosmetische zonnebrandcrème van Boep beschermt uw huid en die van uw kinderen met een filter van zuiver mineraal zinkoxide. Zinkoxide heeft bewezen een onschadelijk ingrediënt te zijn voor baby- en kinderverzorgingsproducten en beschermt ook het milieu tijdens uw meer exotische vakantie. Wist u dat sommige chemische filters op Hawaii en Palau al verboden zijn omdat ze de zee vervuilen en het koraal doen verbleken?
  Dus Boep is ook milieu-en koraalvriendelijk.

 • Wat is het verschil tussen de family zonnecrème en de sensitive?

  Het enige verschil tussen de twee zonnecrèmes van Boep is de geur.

  De zonnecrème Family in de gele tube ruikt zeer delicaat en fris met onze populaire Boep geur.

  De zonnecrème Sensitive heeft geen parfum (omdat sommige mensen allergisch reageren op geur, ook al is deze natuurlijk) en beschermt daarom de zeer gevoelige babyhuid en de huid die gevoelig is voor zonneallergie op een bijzonder zachte manier.

 • Waarom is de zonnecrème enkel beschikbaar in factor SPF 30?

  De keuze om de zonnecrèmes te ontwikkelen met een beschermingsfactor 30 is een bewuste keuze van Boep.
  De SPF geeft alleen een indicatie aan van de tijdspanne dat u in de zon kunt blijven, naast de eigen bescherming van uw huid, zonder te verbranden. Concreet betekent dit dat als u bijvoorbeeld een zelfbescherming van 10 minuten heeft (licht huidtype), u nu dus 10×30, dus 300 minuten per dag, in de zon kunt blijven met een SPF van 30 (er dient steeds voldoende zonnecrème gebruikt te worden om de juiste bescherming te hebben, wees niet zuinig met zonnecrème!).

  Bij kinderen is het steeds aangewezen ook andere maatregelen tegen verbranding op te volgen. Wij raden daarom aan beschermende kleding te dragen, de middagzon te vermijden, altijd een hoed te dragen en regelmatig crème aan te brengen. Dit is de enige manier om verantwoord te kunnen zonnebaden.

 • Hebben de producten van Boep een certificaat?

  Ja, alle verzorgingsproducten van Boep zijn gecontroleerde, gecertificeerde natuurlijke cosmetica. De huidverdraagzaamheid van alle Boepproducten werd door Dermatest als “zeer goed” beoordeeld.

  Deze Boep solid shampoo bar is NATRUE gecertificeerd. Alle andere Boep verzorgingsproducten zijn gecertificeerd door COSMOS NATURAL.

  Vanaf het begin was het belangrijk voor Boep om een huidverzorgingslijn te ontwikkelen die natuurlijk verzorgt – zonder gebruik van minerale oliën, siliconen, parabenen, paraffines, PEG’s of synthetische geuren.

  Maar wanneer kan een cosmeticaproduct een “natuurlijke cosmetica” worden genoemd? Dit is geen beschermde term. Alleen de certificering door onafhankelijke, gerenommeerde testinstituten, die niet alleen de ingrediënten maar ook de verpakkingsmaterialen onder de loep nemen en beoordelen, biedt zekerheid voor zowel de fabrikant als de klant.

  Nadat de huidverdraagzaamheid van de producten al door onafhankelijke dermatologen met “uitstekend” was getest en met het DERMA-testzegel was bekroond, besloot Boep ook de ingrediënten te laten testen – en kozen daarvoor het COSMOS NATURAL-zegel: de erkenning van Europese, samenwerkende verenigingen – waaronder de Duitse vereniging zonder winstoogmerk BDIH* – die met de COSMETIC ORGANIC STANDARD een internationale standaard voor gecontroleerde natuurcosmetica hebben gecreëerd en een grote reputatie genieten.

  Sindsdien worden Boep-producten jaarlijks getest en geëvalueerd door een opgeleide, onafhankelijke controleur ter plaatse. Elke wijziging in de formulering of de verpakking moet worden gedocumenteerd en meegedeeld – Boep verplicht zichzelf echt tot absolute transparantie bij deze stap.

  Bij de keuze voor het keurmerk voor natuurlijke cosmetica was het voor Boep bijzonder belangrijk dat de eisen verder gaan dan de pure toewijding aan natuurlijke ingrediënten in cosmetische producten. Boep wil dat klanten erop kunnen vertrouwen dat er ook rekening wordt gehouden met aspecten van duurzaamheid – de verpakkingen zijn waar mogelijk gemaakt van recyclebare materialen.

  *BDIH = Federale Vereniging van Industrie- en Handelsondernemingen voor Farmaceutische Producten, Hervormingsproducten, Voedingssupplementen en Cosmetica