Hebben de producten van Boep een certificaat?

Ja, alle verzorgingsproducten van Boep zijn gecontroleerde, gecertificeerde natuurlijke cosmetica. De huidverdraagzaamheid van alle Boepproducten werd door Dermatest als “zeer goed” beoordeeld.

Deze Boep solid shampoo bar is NATRUE gecertificeerd. Alle andere Boep verzorgingsproducten zijn gecertificeerd door COSMOS NATURAL.

Vanaf het begin was het belangrijk voor Boep om een huidverzorgingslijn te ontwikkelen die natuurlijk verzorgt – zonder gebruik van minerale oliën, siliconen, parabenen, paraffines, PEG’s of synthetische geuren.

Maar wanneer kan een cosmeticaproduct een “natuurlijke cosmetica” worden genoemd? Dit is geen beschermde term. Alleen de certificering door onafhankelijke, gerenommeerde testinstituten, die niet alleen de ingrediënten maar ook de verpakkingsmaterialen onder de loep nemen en beoordelen, biedt zekerheid voor zowel de fabrikant als de klant.

Nadat de huidverdraagzaamheid van de producten al door onafhankelijke dermatologen met “uitstekend” was getest en met het DERMA-testzegel was bekroond, besloot Boep ook de ingrediënten te laten testen – en kozen daarvoor het COSMOS NATURAL-zegel: de erkenning van Europese, samenwerkende verenigingen – waaronder de Duitse vereniging zonder winstoogmerk BDIH* – die met de COSMETIC ORGANIC STANDARD een internationale standaard voor gecontroleerde natuurcosmetica hebben gecreëerd en een grote reputatie genieten.

Sindsdien worden Boep-producten jaarlijks getest en geëvalueerd door een opgeleide, onafhankelijke controleur ter plaatse. Elke wijziging in de formulering of de verpakking moet worden gedocumenteerd en meegedeeld – Boep verplicht zichzelf echt tot absolute transparantie bij deze stap.

Bij de keuze voor het keurmerk voor natuurlijke cosmetica was het voor Boep bijzonder belangrijk dat de eisen verder gaan dan de pure toewijding aan natuurlijke ingrediënten in cosmetische producten. Boep wil dat klanten erop kunnen vertrouwen dat er ook rekening wordt gehouden met aspecten van duurzaamheid – de verpakkingen zijn waar mogelijk gemaakt van recyclebare materialen.

*BDIH = Federale Vereniging van Industrie- en Handelsondernemingen voor Farmaceutische Producten, Hervormingsproducten, Voedingssupplementen en Cosmetica

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.