Wat is een minerale filter (zonnecrème)?

Er bestaan twee soorten UV-filters die in zonnebrandcrèmes worden gebruikt: de “chemische” filters en de “minerale” of “fysische” filters.

Zonnecrèmes met chemische UV-filters dringen de huid binnen, absorberen de zonnestralen en zetten deze om in warmte-energie.
Minerale filters daarentegen, bevatten zinkoxide en leggen een laagje op de huid. Zo vormen ze een fysieke barrière, weerkaatsen ze de zonnestralen, en verhinderen dat de UV-stralen de huidcellen binnendringen.Daar de natuurlijke zonnecrème de huid niet echt binnendringt, is er ook minder kans op huidirritatie.

De gecertificeerde natuurlijke cosmetische zonnebrandcrème van Boep beschermt uw huid en die van uw kinderen met een filter van zuiver mineraal zinkoxide. Zinkoxide heeft bewezen een onschadelijk ingrediënt te zijn voor baby- en kinderverzorgingsproducten en beschermt ook het milieu tijdens uw meer exotische vakantie. Wist u dat sommige chemische filters op Hawaii en Palau al verboden zijn omdat ze de zee vervuilen en het koraal doen verbleken?
Dus Boep is ook milieu-en koraalvriendelijk.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.